Välkommen till min webbplats

 
 
På min nya hemsida kommer jag att presentera några av mina nätverk under särskilda rubriker. Här introducerar jag kort nätverk och intressen. Hemsidan får efterhand kanske mera formen av digitala memoarer! Bilderna nedan illustrerar mina olika nätverk.

Som koordinator för Rosuppropet inom POM-projektet får jag göra upptäckter och inventera intressanta rosfynd i nya miljöer och knyta intressanta sociala kontakter.

Fågelskådandet i det ornitologiska nätverket ger naturupplevelser, frisk luft och upptäckarglädje. Det ges rika tillfällen att dokumentera och gestalta med kameran i båda dessa nätverk. 

Jag brinner för fotokonsten som jag också kan förena med min stora lust att skriva. Med min nya Nikon D90 har jag bra tekniska förutsättningar. Jag har två objektiv: ett Nikkor 18 - 105 mm och ett tele, Nikkor 80 - 400 mm. Som komplement har jag en Panasonic Lumix DMC-LX3 med Leica-objektiv.

Körsång i Kalmar Manskör är ett fjärde nätverk. Jag sjunger andrabas och har skapat och sköter körens hemsida - www.kalmarmanskor.se

Min fru Ann och jag har byggt upp två trädgårdar tillsammans, en i stan och en på landet vid fritidshuset. Jag ingår i styrelsen för Trädgårdsamatörerna, ÖSTA, trädgårdsälskarna (aimer = älska) i föreningen som vårdar det växande och söker det sublima* och det sköna. (*hög, upphöjd, av en högre ordning, gräns-överskridande)

Jag associerar här spontant till till den engelske statsmannen och filosofen Edmund Burke som levde på 1700-talet. I sina skrifter gav han ett bidrag till den psykologiska riktningen inom estetiken. Det är ett stort nöje att läsa honom!

Burke sitter kanske idag i sin himmel och kollar vår tids subtiliteter och sublimiteter. Med sitt sinne för språkets skönhet och sin filosofiska överblick ser han på Sveriges liberala hållning och utbrister: ” Individen är dåraktig då hon handlar utan att överlägga – men släktet äger visdom – och om släktet får tid på sig, gör släktet nästan alltid rätt….…”

Några nätverk som betytt mycket för mig, har nu blivit inaktuella. Ett sådant nätverk är mina kontakter med konsthantverk och design. Capellagården, professor Carl Malmstens skola för gestaltande arbete på Öland hade under många år en viktig plats i mitt liv (http://www.capellagarden.se). Jag var styrelsens ordförande under en lång tid, från 1990 till år 2007. Många av byggnaderna och verkstadslokalerna restaurerades och byggdes till under denna period, som trä- och textilverkstäder. Som exempel på nybygge kan nämnas ett keramiskt centrum. Det finansierades främst genom att jag lyckades få ett stöd på fem miljoner kr från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Under min tid som högskolerektor bildades också Design Center Kalmar med substiftelsen Capellaakademin, ett nordiskt formgivningsprojekt, finansierat av IKEA. Jag var ordförande för båda.






















   
   Naturkrafternas skönhet, Ejder, Sturkö år 2008                     Japansk skön tekonst, gjord på Capellagården


























Ca


Capellagårdens keramikcentrum







































  
   Manskören i Kalmar - ett av mina nätverk










http://www.kalmarmanskor.seshapeimage_3_link_0

“Det är skönt att bli gammal. Att vara ung var för djävligt” - skrev Söderberg. 

Å andra sidan: Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal! Det låter paradoxalt!

Men en sak är jag säker på: Livsglädjen ökar genom engagemang och lustfyllda aktiviteter.

Nätverk skapar en utmärkt grogrund för stimulerande upplevelser.

Kommunicera med mig, om Du så önskar,

på en av mina e-post-adresser: danne@danisa.se